About

Ovaj site je namenjen svim ljubiteljima mikro elektronike, radio tehnike, audio tehnike, radio amaterima kao i ljudima koji zele da saznaju vise iz ovih oblasni. Site prenosi iskustvo autora, zanimljive ideje i projekte baziranim na modernim HW i SW resenjima. ZMSDR je glavni projekat autora sa kojim zeli da steceno iskustvo pretoci u javno dostupni projekat za Software Defined Radio – SDR. ZMSDR projekat je pozvecen Zoranu Markoviću YU1ZM.

Advertisements
 1. Bojan
  June 9, 2011 at 4:25 pm

  Svaka cast gospodine jako lepo. DSP cipovi polako osvajaju trziste. Zanima me kako ste se resili dosadnih PC smetnji? U principu znam kako radi SDR (osnovne pojmove) ali kada sam pravio jedan jako prost za srednje talase sa NE612 integrisanim kolom imao sam bas veliki sum racunara, pa i racunara iz okoline.Koliko od prilike iznosi taj Vas prototip ono cisto okvirno mozda, mozda i ja uradim jedan posto volim radio tehniku.

  Pozdrav, 73 !

  Bojan
  Kragujevac

 2. June 9, 2011 at 7:37 pm

  Cao Bojane, malkice si promasio sekciju sa komentarima ali nije problem. Pogledaj moj odgovor na ovom clanku vezano za cene. Sto se tice smetnji, ja sam imao slicne probleme sa istim ovim SDR prototipom dok sam koristio neprilagodjenu zicu kao antenu! Kada sam postavio Inverted V antenu za 80m, smetnje su same od sebe nestale. Tacnije, jako je bitno da ulazno kolo bude sto bolje prilagodjeno impendansi od 50 ohm-a.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: